Träningsnyheter 2018

I februari-mars landar helt nya träningspass i utbudet.

Känn kraften i steget på Step explode. Dans med många detaljer på Dans crescendo. Hitta friheten på Dans flow. Utmana styrkan på Skivstång maxa. Vårens träningsnyheter är snart här!

Varje år gör Friskis&Svettis Riks en omfattande omvärldsbevakning och trendspaning för att hålla koll på träningsvärlden i stort och smått. Det arbetet ligger sedan till grund för förändringar och nyutveckling vi gör i vårt träningsutbud.
- Konditionsträning, högintensiv träning och funktionell träning är något vi ser är fortsatt
starkt. Som en kontrast till det har vi också identifierat att dans är ett område där vi har
möjlighet att göra en hel del spännande utveckling, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.
I februari är det premiär, då börjar nyheterna dyka upp på schemat. Men redan nu kan du läsa om passnyheterna.

Nyheter2018_FBimage

På Dans crescendo får små detaljer stort utrymme

Dans crescendo påminner om en danskurs i miniformat. Perfekt för dig som gillar koreografi med detaljer och dans med känsla.
- Varje säsongs Dans crescendo har sin egen koreografi och stil. Det här första passet har en kaxig streetjazz-koreografi, säger Anna F, gruppträningsansvarig för dans & step i Järfälla.
Passets inlärning börjar alltid med de stora stegen och jobbar sedan mot små och roliga detaljer i koreografin. I slutet av passet kommer finallåten. Det är då allt stämmer. Stegen, känslouttrycken och finesserna i perfekt harmoni med finallåten – passets crescendo!

Länk till Dans crescendo-film på YouTube >>

Känn dig fri på Dans flow

På Dans flow får du hänga med i ett flöde av rörelser. Precis som inspirationskällorna contemporary och modern dans rymmer det här passet många olika känslor, från introvert till utmanande. Du får chans att följa flowet och landa i dig själv.
- Hitta känslan. Gå in i dig själv. Och bara dansa, säger säger Anna F, gruppträningsansvarig för dans & step i Järfälla.
Dans flow är ett suggestivt och nästan meditativt danspass. Träningseffekten finns i både koordination, rörlighet och lite kondition på sina ställen. Men fokuset ligger på upplevelsen.
För att allra bäst uppleva helheten: ta av dig skorna och slut då och då ögonen.
- Låt kroppen gå och hitta friheten på Dans flow, säger Anna.

Länk till Dans flow-film på YouTube >>

Skivstång maxa är Limited edition 2018

Limited edition är träning på tillfälligt besök. Ett pass som finns ett år, sedan försvinner det.
- Med Limited edition tar vi ut svängarna i träningen lite extra mycket, säger Tina Uppfeldt.
2018 bjuder på ett Limited edition-pass och det är Skivstång maxa.
- Med inspiration från klassisk styrketräning, tyngdlyftning och styrkelyft är det här ett pass där skivstången är ständigt närvarande, säger Pål H, gruppträningsansvarig i Järfälla.
Skivstång maxa passar dig som har tränat med skivstång tidigare och vill ta träningen till nästa nivå. Passet fokuserar på styrka, teknik och raka övningar. Du jobbar inte i takt till musiken.
- Vi vet att många som tränar med oss gillar skivstångsträning. Här ger vi chansen att maxa styrketräningen, säger Pål.

Länk till Skivstång maxa-film på YouTube >>

Hitta kraften i steget på Step explode

Step explode är ett kraftfullt danspass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan.
- Här kan du förvänta dig energi, effekt och roliga finesser utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser, säger säger Anna F, gruppträningsansvarig för dans & step i Järfälla.
Step explode är tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen.
- Step explode är dans med en stor portion power, dans för dig som vill hårdträna, säger Anna.

Länk till Step explode-film på YouTube >>

Läs mer utförliga passbeskrivningarna på här >>