Seniorklubben

Du som är äldre senior (70+) har möjlighet att delta i vår Seniorklubb. Aktiviteterna vänder sig till dig som trots åren vill komma igång med, eller fortsätta, med träning men upplever att den vanliga gruppträningen är för tuff.

Det är aldrig för sent att börja träna

Träning fungerar i alla åldrar. Så länge vi lever kan vi träna, bygga upp och förbättra våra funktioner och vår kapacitet. Träning kan till och med vara extra tacksamt när vi är äldre. Lite träning kan göra stor skillnad. Marginalerna minskar med åren och träning ger oss möjlighet att fortsätta vara aktiva på det sätt vi önskar.

Träningen i Seniorklubben

Tillsammans träffas vi och tränar under ledning av ett team seniortränare. Träningsaktiviteten är utformade så att de är lätta att delta i och att anpassa efter egen förmåga. Social samvaro och glada skratt är lika viktiga som själva träningen. Efter varje träningsaktivitet bjuder vi på fika. 

Cirkelträning

Du tränar allsidigt till inspirerande musik och bygger både styrka och kondition. Dessutom ligger extra betoning på rörlighet, balans och stabilitet. I vissa övningar jobbar vi långsamt, i andra lite snabbare, men all träning omges av en lugn och trivsam stämning. Både övningar och byten ges ordentligt med tid och utrymme. 

Stol & Styrka

Säker, glad och allsidig träningsupplevelse där rörlighet och styrka betonas. Stolen är både ett stöd och ett redskap för att förstärka träningen. Under ett sittande styrkeavsnitt används enkla redskap som gummiband, hantlar, viktskivor. Total tid för aktiviteten är 45 minuter.

 

Kostnad

Seniorklubbskortet kostar 500 kr/säsong och då ingår alla aktiviteter som erbjuds i Seniorklubben. Medlemskap i Friskis&Svettis Järfälla tillkommer med 100kr/kalenderår.
Vill du träna mer kan du köpa något av våra andra kort och då ingår Seniorklubben (utom Enkelträningen).

Nu har Seniorklubben sommaruppehåll

..och är tillbaka till terminsstart 3 september.

Välkomna!

 

seniorklubben_400x4003